Borkorcsolya receptverseny
A desszert és borkorcsolya receptverseny szabályai
1. A pályázatra otthon elkészíthető borkorcsolyák receptjeit várjuk. Minden, a versengésben részt vevő borkorcsolyának harmonizálnia kell valamelyik tokaji bortípussal (száraz, félédes, édes, késői szüret vagy aszú).
2. A receptekben csak természetes alapanyagokat lehet felhasználni, mesterséges ízesítőanyag és ételfesték nem szerepelhet! A fogásokat lehetőleg helyi alapanyagokból készítsék el a versenyzők.
3. Nem használhatók félkész termékek vagy készen vásárolt tésztafélék, más előre elkészített alapanyagok.
4. A receptek leírásánál fontos a pontos anyaghányad, valamint a pontos és részletes elkészítési leírás (méretek, percek, hőfokok, stb...), akárcsak a bor megnevezése termelő, borfajta és évjárat szerint.
5. A receptekhez az elkészült ételről, illetve lehetőség szerint a készítés fázisairól is fotókat kérünk. A képeket nem kell kicsinyíteni, méretezni, a nyers fotókat kell a pályázatra beküldeni!
6. Egy pályázó több recepttel is pályázhat, ugyanis a versenyben nem az egyes pályázókat, hanem a recepteket fogjuk díjazni.
A pályamunkákat 2010. Nagypéntekig, azaz 2010. április 2-ig várjuk a
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
e-mail címre.
Elbírálás, díjazás
A receptek folyamatosan, a beküldés sorrendjében kerülnek fel a www.tokaj-turizmus.hu oldalra. A pályázat lezárta után, 2009. április 5-től május 15-ig a honlapon keresztül lehet szavazni a pályamunkákra. A közönségdíjas recept beküldője 2 fő részére meghívást kap a Tokaj Világörökség Fesztiválra. Eredményhirdetés 2010. május 28-án, a Tokaj Világörökség Fesztivál nyitónapján lesz, ahol a nyertes borkorcsolyák és desszertek meg is kóstolhatóak majd. A legjobb desszerteket a pályázóval közösen a Tokaji Világörökségi Fesztiválon neves cukrászok fogják elkészíteni. Mindkét kategóriában a szakmai zsűri kiválasztása alapján az első 3 helyezett értékes jutalomban részesül, a látogatók szavazatai alapján és az internetes szavazás eredményeként további 1 különdíj kerül kiosztásra.
Az év borkorcsolyája, az év desszertje
A zsűri által legjobbnak ítélt borkorcsolya, illetve desszert lesz Tokaj-Hegyalja borainak hivatalos, a borászatok számára is ajánlott kísérője. A kiírók vállalják, hogy a borvidéki rendezvényeken, egy éven keresztül lehetővé teszi a díjazott fogások, desszertek kóstolását. A receptfüzetet a kiírók elérhetővé teszik a borvidék borászataiban, vinotékáiban, éttermeiben.
Jogi nyilatkozatok
A versenyző nevezéskor köteles elfogadni, hogy a recepteket a versenyző nevének feltüntetésével a Tokaji Borbarátnők Társasága és a Tokaj-Hegyalja, Taktaköz, Hernád-völgye Idegenforgalmi és Kulturális Egyesület marketing célokra szabadon felhasználhatja. A pályázó hozzájárulását kérjük ahhoz, hogy receptjét receptfüzet formájában megjelentessék, és a www.tokaj-turizmus.hu oldal Nagy Tokaji Szakácskönyv rovatában szerepeljen, illetve nyertes pályázat esetén a szponzor cég saját reklámfelületein használhassa. A pályázó írásban kérheti, hogy neve nyertes pályázat esetén ne szerepeljen a reklámanyagokon. Amennyiben erről külön nyilatkozatot nem küld, a nevét a recept mellett minden reklámhordozón és kapcsolódó kiadványon feltüntetjük.
Partnereink
· Borkollégium, Budapest
· Kiss B. Ker Kft, Vásárosnamény
· Tokaj Marketing Nonprofit Kft., Tokaj
· Oroszlános Borvendéglő, Tállya
· Gróf Degenfeld Kastélyszálló****, Tarcal
· Béres Szőlőbirtok, Erdőbénye
· Andrássy Kúria Hotel Kft., Tarcal
· Vinoport, Budapest
· Inform Média Kft., Miskolc
· Magyar Turizmus Zrt. Észak-Magyarországi Regionális Marketingigazgatósága, Eger
· Hegyalja Fesztivál – DeltaFest Kft., Szarvas
· Zempléni Fesztivál - Interkultur Hungaria Közhasznú Nonprofit Kft., Budapest
· Príma Konyha Magazin, Budapest
2009. december 13.
Tokaji Borbarátnők Társasága
Tokaj-Hegyalja, Taktaköz, Hernád-völgye Idegenforgalmi és Kulturális Egyesület