Hungarian (formal)Deutsch (DE-CH-AT)English (United Kingdom)Slovenčina (Slovenská republika)

Borkorcsolya receptverseny

A desszert és borkorcsolya receptverseny szabályai
 
1. A pályázatra otthon elkészíthető borkorcsolyák receptjeit várjuk. Minden, a versengésben részt vevő borkorcsolyának harmonizálnia kell valamelyik tokaji bortípussal (száraz, félédes, édes, késői szüret vagy aszú).
2. A receptekben csak természetes alapanyagokat lehet felhasználni, mesterséges ízesítőanyag és ételfesték nem szerepelhet! A fogásokat lehetőleg helyi alapanyagokból készítsék el a versenyzők.
3. Nem használhatók félkész termékek vagy készen vásárolt tésztafélék, más előre elkészített alapanyagok.
4. A receptek leírásánál fontos a pontos anyaghányad, valamint a pontos és részletes elkészítési leírás (méretek, percek, hőfokok, stb...), akárcsak a bor megnevezése termelő, borfajta és évjárat szerint.
5. A receptekhez az elkészült ételről, illetve lehetőség szerint a készítés fázisairól is fotókat kérünk. A képeket nem kell kicsinyíteni, méretezni, a nyers fotókat kell a pályázatra beküldeni!
6. Egy pályázó több recepttel is pályázhat, ugyanis a versenyben nem az egyes pályázókat, hanem a recepteket fogjuk díjazni.
 
Elbírálás, díjazás
 
A receptek folyamatosan, a beküldés sorrendjében kerülnek fel a www.tokaj-turizmus.hu oldalra. A pályázat lezárta után, 2009. április 5-től május 15-ig a honlapon keresztül lehet szavazni a pályamunkákra. A közönségdíjas recept beküldője 2 fő részére meghívást kap a Tokaj Világörökség Fesztiválra. Eredményhirdetés 2010. május 28-án, a Tokaj Világörökség Fesztivál nyitónapján lesz, ahol a nyertes borkorcsolyák és desszertek meg is kóstolhatóak majd. A legjobb desszerteket a pályázóval közösen a Tokaji Világörökségi Fesztiválon neves cukrászok fogják elkészíteni. Mindkét kategóriában a szakmai zsűri kiválasztása alapján az első 3 helyezett értékes jutalomban részesül, a látogatók szavazatai alapján és az internetes szavazás eredményeként további 1 különdíj kerül kiosztásra.


Az év borkorcsolyája, az év desszertje
 
A zsűri által legjobbnak ítélt borkorcsolya, illetve desszert lesz Tokaj-Hegyalja borainak hivatalos, a borászatok számára is ajánlott kísérője. A kiírók vállalják, hogy a borvidéki rendezvényeken, egy éven keresztül lehetővé teszi a díjazott fogások, desszertek kóstolását. A receptfüzetet a kiírók elérhetővé teszik a borvidék borászataiban, vinotékáiban, éttermeiben.
 
Jogi nyilatkozatok
 
A versenyző nevezéskor köteles elfogadni, hogy a recepteket a versenyző nevének feltüntetésével a Tokaji Borbarátnők Társasága és a Tokaj-Hegyalja, Taktaköz, Hernád-völgye Idegenforgalmi és Kulturális Egyesület marketing célokra szabadon felhasználhatja. A pályázó hozzájárulását kérjük ahhoz, hogy receptjét receptfüzet formájában megjelentessék, és a www.tokaj-turizmus.hu oldal Nagy Tokaji Szakácskönyv rovatában szerepeljen, illetve nyertes pályázat esetén a szponzor cég saját reklámfelületein használhassa. A pályázó írásban kérheti, hogy neve nyertes pályázat esetén ne szerepeljen a reklámanyagokon. Amennyiben erről külön nyilatkozatot nem küld, a nevét a recept mellett minden reklámhordozón és kapcsolódó kiadványon feltüntetjük.
 
Partnereink
 
·         Borkollégium, Budapest
·         Kiss B. Ker Kft, Vásárosnamény
·         Tokaj Marketing Nonprofit Kft., Tokaj
·         Oroszlános Borvendéglő, Tállya
·         Gróf Degenfeld Kastélyszálló****, Tarcal
·         Béres Szőlőbirtok, Erdőbénye
·         Andrássy Kúria Hotel Kft., Tarcal
·         Vinoport, Budapest
·         Inform Média Kft., Miskolc
·         Magyar Turizmus Zrt. Észak-Magyarországi Regionális Marketingigazgatósága, Eger
·         Hegyalja Fesztivál – DeltaFest Kft., Szarvas
·         Zempléni Fesztivál - Interkultur Hungaria Közhasznú Nonprofit Kft., Budapest
·         Príma Konyha Magazin, Budapest
 
2009. december 13.                                                            
Tokaji Borbarátnők Társasága
            Tokaj-Hegyalja, Taktaköz, Hernád-völgye Idegenforgalmi és Kulturális Egyesület
 

Ossza meg másokkal az IWIW-en is! 

 


Oroszlános Borvendéglő, Tállya | Powered: Joomla! | Created: webszter | Design: ratsy