Hungarian (formal)Deutsch (DE-CH-AT)English (United Kingdom)Slovenčina (Slovenská republika)

Árvay Borvacsora

 
Slow Food borvacsora az Árvay-pincészet boraival, rátkai sváb fogásokkal
 
 
Köszöntő falatok:
Rátkai palacsinta (Fan’ ku’ h’)
tepertőkrémmel, májpástétommal
Tokaji Hárslevelű száraz 2009
 
Savanyú leves (Zover floás)
malachúsból és belsőségekből, házikenyérrel
Tokaji Sárgamuskotály száraz 2009
 
Gerslis káposzta császárhússal, kolbásszal
Zempléni Sauvignon Blanc száraz 2009
 
Sváb vadas marha (Klopeta bratesz)
Túrós krumpli galuskával (Grumpr’ knépli)
Tokaji „Szabi” Furmint száraz 2009
 
Tejfölös lángos aszalt gyümölcsökkel
Cuveé édes 2009
 
A vacsora ára 6.000 Ft/ fő, mely magában foglalja az ételek és a borok fogyasztását.
Asztalfoglalás az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e – mail címen.
 
Chef: Baranczó Attila

alt

2010. április 25. napján ünnepli a Slow Food a Nagymamák napját.

 

A Slow Food már évek óta ünnepli a "Nagymamák napját", idén már 132 ország csatlakozott a kezdeményezéshez. A nagymamák azok, akik még minden nap sütöttek- főztek otthon, gyúrták a tésztát, sütötték a kenyeret. Április utolsó vasárnapján néhány nagymama megpróbál egy pici tudást játékosan átadni a gyermekeknek, és megmutatni hogyan készül a kelt tészta. Remélhetőleg a szülők is elleshetnek egy-két konyhai fogást.
 
A Nagymamák Napja nem egy újabb anyák napja. A Slow Food mozgalom célja, hogy ezen a napon a gyerekek olyan, már csaknem feledésbe merülő konyhai műveletekkel ismerkedjenek meg, amelyeket az elfoglalt szülők mellett manapság leginkább csak a nagymamák gyakorolnak. Az idén is megrendezésre kerülő Nagymamák Napját a Slow Food Tokaj Convivium is megünnepli, ezen a napon ezért elsősorban a legfiatalabb generációt várjuk az Oroszlános Borvendéglőbe.
 
Minden korosztályt szívesen látunk!

 

 

Ossza meg másokkal az IWIW-en is! 

 


Oroszlános Borvendéglő, Tállya | Powered: Joomla! | Created: webszter | Design: ratsy