Hungarian (formal)Deutsch (DE-CH-AT)English (United Kingdom)Slovenčina (Slovenská republika)

Szent Vencel nap 2009.09.26-27.

 

 

alt

 Szent Vencel-nap előesti-borvacsora a Miskolci Ütősökkel
2009. szeptember 26-án 20.00. óra,
a templomi koncert után Szirmay-kúria Oroszlános Borvendéglő termeiben
és a kandallós kóstolóteremben

 

Menü:

Zempléni juhgomolya pácolt gombákkal, zöldsalátával, házikenyérrel
2007 Furmint száraz Szirmay-kúria
*
Furmintban gőzölt pisztrángfilé sült paprikás rizottóval, muszlinmártással
2007 Tokaji Furmint száraz, Szirmay-kúria
*
Sertés szűzpecsenye kacsamájjal, burgonyapürével, párolt zöldséggel
2005 „Papok bora” Ménesi kadarka száraz, Minorita-birtok, Arad-hegyalja
*
Mazsolás kalács borhabbal
2002 Tokaji Aszú 3 puttonyos, Szirmay-kúria
*
Ár: 6.500.-Ft/fő

Asztalfoglalás a részvételi díj befizetésével:
tel.:47/598-888
email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Kapcsolattartó: Jámbor Ágnes Tel.:30/419-2946

 

Zarándokprogram

Szent Vencel napi szőlős búcsú 2009.szeptember 27.

 

11 óra ünnepi szentmise, a szentmise szónoka:               
KALNA ZSOLT OFM CONV
Minorita provinciális
 
Közreműködik a miskolci Minorita Templom Szent Ferenc kórusa, karigazgató: Regős Zsolt
 
Szentbeszéd után borszentelés a Szent Vencel oltárnál.
A megszentelt borok Krakkóba kerülnek az ISTEN IRGALMASSÁG BAZILIKA lengyel-magyar szentek kápolnájába miseborként.
 
A szentmisében a szentáldozás két szín alatt történik. Mise után körmenet.
 
13 óra zarándokebéd az Oroszlános Borvendéglőben, vagy Tállya neves pincészeteinek egyikében.

 

 

2009. szeptember 27.
Szent-Vencel napi szőlős búcsú, zarándok ebéd 13.00.óra
Szirmay-kúria Oroszlános Borvendéglő
 

Szent Vencel búcsú ünnepi ebéd menü:

Húsleves finommetélttel
Zempléni vadragu burgonyagombóccal, dinsztelt káposztával
Vaníliakrémes palacsinta szilvaöntettel

2 dl Szent Vencel bora (2007. Tokaji édes furmint, Szirmay-kúria),
vagy 2007. Tokaji száraz furmint , Szirmay-kúria,
szódavíz

A menü ára: 3.500.-Ft/fő



A Vencel napi búcsú ünnepi ebédjét eltölthetik az alábbi neves tállyai pincészetek egyikében:

Európa Centruma Pinceborozó (40 – 50 fő)

Hollókői Mihály Családi Pincészete (40 – 50 fő)

Homoky Családi Pincészet (20 fő)

A menü, melynek ára 2.500 Ft/ fő: Pincepörkölt és 2 dl bor a ház borából.

Igény szerint térítés ellenében lehetőség van borkóstolásra és vásárlásra.


Asztalfoglalás a részvételi díj befizetésével:
tel.:47/598-888
e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Kapcsolattartó: Jámbor Ágnes tel.:30/419-2946

Szent Vencel bora 1.000.-Ft/palack kedvezményes áron a búcsú ideje alatt.

 

15 óra indulás Abaújszántóra a Pendits szőlőbirtokon lévő Szűz Mária szoborhoz. Imádság, borkóstolás, majd hazaindulás.
 
Árak:
Oroszlános Borvendéglőben bormenüvel egyéni és csoportos vendégek részére 3.500 Ft/fő + útiköltség
Tállyai pincészetekben egytálétel borral csak csoportos vendégek részére 2.500 Ft/fő + útiköltség
Autóbuszt igény szerint megszervezzük.

 

 

Ossza meg másokkal az IWIW-en is! 

 


Oroszlános Borvendéglő, Tállya | Powered: Joomla! | Created: webszter | Design: ratsy