Hungarian (formal)Deutsch (DE-CH-AT)English (United Kingdom)Slovenčina (Slovenská republika)
Gallery
Hirdetés

Nagy pezsgőkóstoló és pezsgős büfévacsora

Az Oroszlános Borvendéglő, Borház és Vendégfogadó egy különleges estével szeretné gazdagabbá tenni az Adventi időszakot.

 
 
2009. december 12. napján 18:00 órai kezdettel Pezsgőkóstolóra és büfévacsorára várunk mindenkit, aki az ünnepi készülődés időszakában is szeretne ünnepelni és megismerni a pezsgők különleges világát.
 

 

 
 
A nagy pezsgőkóstoló során minden résztvevő mesterévé válik a pezsgők kóstolásának és kiválasztásának, segítséget kapva a szilveszteri készülődéshez.
 

 

 A kóstolt tételek:
 
   alt

 

 
A kóstolót követően
Büfévacsora korlátlan pezsgőfogyasztással:
 
 
Hideg ételek:
 
Lazactatár röszti burgonyával
 
Kacsamájpástétom köményes házikenyéren hagymalekvárral
 
Kocsonyázott malacságok
 
Cukkinis halfasírt tejföllel, kaviárral
 
Zelleres sajtsaláta
 
 alt
Meleg ételek:
 
Csirkemell falatok magos mustármártásban zöldséges tésztával
 
Sült báránykolbász töltött káposztával
 
alt
Édesség:
 
Püspökkenyér szilvalekvárral
 
Mazsolával töltött csokoládétrüffel
 
 
A vacsora ára: 7.900 Ft/ fő
 
További információkért kérem, látogasson el honlapunkra:

 www.oroszlanos.hu

Asztalfoglalás: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

alt alt alt

 

 
Francois Extra nyerspezsgő 2005 -  száraz fehér: Színe világos zöldes-ezüstös árnyalatú. Közepesen intenzív illata delikátos, visszafogottan élesztős, gazdag. Szájban vibráló, melynek textúráját krémessé varázsolják az olvadékony buborékok. Érlelt zamatok, komplexitás és fineszes lecsengés teszik elegánssá e nemes pezsgőt. Expedíciós likőr hozzáadása nélkül készülő különlegesen száraz (brut) pezsgőkülönlegesség. Ezzel indul a pezsgő. Tiszta ízű, élénk savú, jó minőségű cuvée alapborból készül (ritkábban csak egy szőlő borából). Ebbe a későbbi buborékokat termelő, borban feloldott cukrot tesznek (tirage likőr), kis élesztővel felizgatják s elteszik a pince mélyére két-három évre erjedni és érni. Ha tankban készül, ez az idő akár két hétre is csökkenhet, de a jobb Törleyk esetében 6 hónap. Innen, a későbbi készpezsgőig több út létezik fantáziától, izléstől és technikától függően. Hogy ez üvegben történik-e vagy akár 50.000 literes acéltartályban, már más kérdés. Ez a nyerspezsgő igazán ritka élmény.
 A nyers pezsgő kitűnő kísérője az előételeknek, fogyaszthatjuk halakhoz, sajtokhoz.
 

 
Hungária Rosé - félszáraz rosé: Tiszta intenzív illat, amelyben málna és az eper íze dominál, jelentős szénsavtartalma mellett. Kellemes pezsgő, jó egyensúllyal. A rosé borok kóstolása után kellemesen köszönt vissza a pezsgőbe oltott rose szín és ízvilág. Legendás ital.
 

 
Törley Tokaji Édes - édes fehér: Méthode Traditionnelle TÖRLEY Tokaji Doux Tokaji Furmint alapborból palackban erjesztett eljárással készült édes pezsgő.
Egyedi élményt nyújtó harmóniában egyesül a tokaji alapbor, a palackban erjesztett pezsgőkre jellemző, finom eloszlású buborékokkal.
 

 
Asti Riccadonna - édes fehér: Minőségi olasz édes desszert pezsgő. Olaszország legkiválóbb szőlőiből préselt borok házasításával készítik, pontosan ügyelve arra, hogy a tradicionális olasz pezsgőkészítés minden szabályának megfeleljen. Illatos, zamatos, fűszeres pezsgő, mely különleges alkalmak, születésnapok, évfordulók kitűnő kísérője lehet. Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 6 - 8˙C Űrtartalom: 0,75l; Alk: 7%
 

 
Törley Gála - száraz fehér: Szép példa egy alacsony árú, de mégis jó minőségű, nagy acéltankban készült italra. Száraz, tökéletesen frissítő hatású, könnyed, de semleges ízvilág uralja. Jól összeállított alapborokból cuvée-sítették, tökéletes pezsgőzamata van. Még véletlenül sem cserélhető össze sok árkategóriájában levő, erősen széndioxidos, borízű, de pezsgőfeliratú dologgal. Bátran mondhatjuk, hogy belépőszint a pezsgők világába.A száraz pezsgők barátainak egyre népesebb tábora számára készül a Gála Sec. Elegáns fehér címkéjével minden alkalommal az ünnepi asztal dísze. Száraz karakterével kiválóan követi a fogyasztók ízlését.
 

 
Hungária Villányi Grande Cuveé Rouge - száraz vörös: Színe közepes árnyalatú mélyvörös. Cseresznyés-meggyes illatába keveredik némi fűszeresség is Érezhető a piros bogyós gyümölcsök jellegzetes jelenléte, amelytől úgy tűnhet, mintha savassága nem tartana lépést testességével.
 
 

alt

 

Last Updated (Thursday, 17 December 2009 10:18)

 

Ossza meg másokkal az IWIW-en is! 

 


Oroszlános Borvendéglő, Tállya | Powered: Joomla! | Created: webszter | Design: ratsy