Hungarian (formal)Deutsch (DE-CH-AT)English (United Kingdom)Slovenčina (Slovenská republika)

Nagy pezsgőkóstoló és pezsgős büfévacsora

 

 
 
A nagy pezsgőkóstoló során minden résztvevő mesterévé válik a pezsgők kóstolásának és kiválasztásának, segítséget kapva a szilveszteri készülődéshez.
 

 

 A kóstolt tételek:
 
   alt

 

 
A kóstolót követően
Büfévacsora korlátlan pezsgőfogyasztással:
 
 
Hideg ételek:
 
Lazactatár röszti burgonyával
 
Kacsamájpástétom köményes házikenyéren hagymalekvárral
 
Kocsonyázott malacságok
 
Cukkinis halfasírt tejföllel, kaviárral
 
Zelleres sajtsaláta
 
 alt
Meleg ételek:
 
Csirkemell falatok magos mustármártásban zöldséges tésztával
 
Sült báránykolbász töltött káposztával
 
alt
Édesség:
 
Püspökkenyér szilvalekvárral
 
Mazsolával töltött csokoládétrüffel
 
 
A vacsora ára: 7.900 Ft/ fő
 
További információkért kérem, látogasson el honlapunkra:

 www.oroszlanos.hu

Asztalfoglalás: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

alt alt alt

 

 
Francois Extra nyerspezsgő 2005 -  száraz fehér: Színe világos zöldes-ezüstös árnyalatú. Közepesen intenzív illata delikátos, visszafogottan élesztős, gazdag. Szájban vibráló, melynek textúráját krémessé varázsolják az olvadékony buborékok. Érlelt zamatok, komplexitás és fineszes lecsengés teszik elegánssá e nemes pezsgőt. Expedíciós likőr hozzáadása nélkül készülő különlegesen száraz (brut) pezsgőkülönlegesség. Ezzel indul a pezsgő. Tiszta ízű, élénk savú, jó minőségű cuvée alapborból készül (ritkábban csak egy szőlő borából). Ebbe a későbbi buborékokat termelő, borban feloldott cukrot tesznek (tirage likőr), kis élesztővel felizgatják s elteszik a pince mélyére két-három évre erjedni és érni. Ha tankban készül, ez az idő akár két hétre is csökkenhet, de a jobb Törleyk esetében 6 hónap. Innen, a későbbi készpezsgőig több út létezik fantáziától, izléstől és technikától függően. Hogy ez üvegben történik-e vagy akár 50.000 literes acéltartályban, már más kérdés. Ez a nyerspezsgő igazán ritka élmény.
 A nyers pezsgő kitűnő kísérője az előételeknek, fogyaszthatjuk halakhoz, sajtokhoz.
 

 
Hungária Rosé - félszáraz rosé: Tiszta intenzív illat, amelyben málna és az eper íze dominál, jelentős szénsavtartalma mellett. Kellemes pezsgő, jó egyensúllyal. A rosé borok kóstolása után kellemesen köszönt vissza a pezsgőbe oltott rose szín és ízvilág. Legendás ital.
 

 
Törley Tokaji Édes - édes fehér: Méthode Traditionnelle TÖRLEY Tokaji Doux Tokaji Furmint alapborból palackban erjesztett eljárással készült édes pezsgő.
Egyedi élményt nyújtó harmóniában egyesül a tokaji alapbor, a palackban erjesztett pezsgőkre jellemző, finom eloszlású buborékokkal.
 

 
Asti Riccadonna - édes fehér: Minőségi olasz édes desszert pezsgő. Olaszország legkiválóbb szőlőiből préselt borok házasításával készítik, pontosan ügyelve arra, hogy a tradicionális olasz pezsgőkészítés minden szabályának megfeleljen. Illatos, zamatos, fűszeres pezsgő, mely különleges alkalmak, születésnapok, évfordulók kitűnő kísérője lehet. Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 6 - 8˙C Űrtartalom: 0,75l; Alk: 7%
 

 
Törley Gála - száraz fehér: Szép példa egy alacsony árú, de mégis jó minőségű, nagy acéltankban készült italra. Száraz, tökéletesen frissítő hatású, könnyed, de semleges ízvilág uralja. Jól összeállított alapborokból cuvée-sítették, tökéletes pezsgőzamata van. Még véletlenül sem cserélhető össze sok árkategóriájában levő, erősen széndioxidos, borízű, de pezsgőfeliratú dologgal. Bátran mondhatjuk, hogy belépőszint a pezsgők világába.A száraz pezsgők barátainak egyre népesebb tábora számára készül a Gála Sec. Elegáns fehér címkéjével minden alkalommal az ünnepi asztal dísze. Száraz karakterével kiválóan követi a fogyasztók ízlését.
 

 
Hungária Villányi Grande Cuveé Rouge - száraz vörös: Színe közepes árnyalatú mélyvörös. Cseresznyés-meggyes illatába keveredik némi fűszeresség is Érezhető a piros bogyós gyümölcsök jellegzetes jelenléte, amelytől úgy tűnhet, mintha savassága nem tartana lépést testességével.
 
 

alt

 

 

Ossza meg másokkal az IWIW-en is! 

 


Oroszlános Borvendéglő, Tállya | Powered: Joomla! | Created: webszter | Design: ratsy