SLOW FOOD TOKAJ CONVIVIUM
SLOW FOOD TOKAJ CONVIVIUM
In November 2009, we established, in conjunction with Tokaj Pendits Vineyards, the Slow Food Tokaj Convivium. Founded in 1989, Slow Food promotes biodiversity, taste education, an unhurried lifestyle and the protection of locally produced products. Today, the movement has over 100,000 members in 132 countries worldwide.
The movement is built on local grassroots groups, called Convivia. The Slow Food Tokaj Convivium aims to explore and preserve local traditions, organise Taste Workshops and themed tastings, protect biodiversity (e.g. by replanting nearly extinct fruit and vegetable species), promote taste education, as well as to create a closer link between producers and consumers.
The founders include owner of Oroszlános Wine Restaurant Miklós Gergely, chef Attila Baranczó, and Márta and Stefan Wille-Baumkauff, owners of Pendits Vineyards and Winery.A Tokaj Convivium első nyilvános bemutatkozása 2009.december 10. napján 18:30 órai kezdettel lesz a tállyai Oroszlános Borvendéglőben.
Ezen a napon ünnepli a Slow Food
világszerte az un. Terra Madre (Anyaföld) napot. Baranczó Attila séf a
Pendits és a Szirmay Kúria boraihoz a helybeli specialitásokból meglepetés
menüt szolgál fel, amelyre szeretettel várunk minden érdeklődőt.
világszerte az un. Terra Madre (Anyaföld) napot. Baranczó Attila séf a
Pendits és a Szirmay Kúria boraihoz a helybeli specialitásokból meglepetés
menüt szolgál fel, amelyre szeretettel várunk minden érdeklődőt.
![]() |
Terra Madre napi menüajánlat
|
Chef üdvözlete
Házikenyér rátkai disznóságokkal
(házi kolbász, füstölt szalonna, tepertőkrém)
2002 Tokaji Szamorodni száraz, Szirmay - kúria
Tejfölös vargányaleves
Szarvas-kolbász fátyolhájban sütve babéros mártással, burgonyagánicával
2008 Tokaji Dialog, Tokaj Pendits
Kézműves sajtok házi lekvárokkal, birsalma-sajttal
2007 Tokaji Furmint, késői szüret, Tokaj Pendits
Mákos bobájka borhabbal
2003 Tokaji Aszú 5 puttonyos, Szirmay - kúria
A menü ára 4.000 Ft/ fő.
További információ és asztalfoglalás:
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
Last Updated (Wednesday, 01 December 2010 13:27)