Terra Madre nap
Az 1 éves Slow Food Tokaj Convivium idén is megünnepli a Slow Food mozgalom megalakulásának évfordulóját, a Terra Madre napot. A jeles esemény alkalmából ismét borvacsorára várunk minden kedves érdeklődőt az Oroszlános Borvendéglőbe. Török Eszter iparművész a régi magyar hagyományok szerint a természetben fellelhető anyagokból (kukoricacsuhé, virágok stb.) adventi hangulatot varázsol. Bevezet mestersége rejtelmeibe és a részt vevőknek alkalma nyílik kézügyességük kipróbálására. Az elkészült darabok remek díszei lehetnek a karácsonyfának vagy ajándékként is megállják a helyüket. Szeretettel várunk mindenkit az Oroszlános Borvendéglőbe 2010. december 10. napján. A kézműves program 18:00 órakor a kandallóval fűtött pinceborozóban kezdődik, majd 19:30 órától ünnepi borvacsorára invitálunk mindenkit. A vacsora témája a Zempléni erdők ízei. A vacsorához helyi pincészetek borait szervírozzuk: Árvay Családi Pincészet (Rátka); Majoros László Pincészete (Tarcal); Pendits Szőlőbirtok (Abaújszántó); Szent Benedek Pincészet (Tállya); Vineum Borház (Tállya). A kiváló borokhoz Baranczó Attila az Oroszlános konyhafőnöke által kreált menüt kínáljuk:
Chef üdvözlete
2002 Tokaji Szamorodni száraz, Szirmay - kúria
Vadpástétom hecsedli lekvárral
Fácánleves
Vaddisznósült erdei gombákkal
Csokoládéhab áfonyával
2002 Tokaji Szamorodni száraz, Szirmay - kúria
Vadpástétom hecsedli lekvárral
Fácánleves
Vaddisznósült erdei gombákkal
Csokoládéhab áfonyával
A menü ára: 6.000 Ft/ fő. Asztalfoglalás: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.