SLOW FOOD TOKAJ CONVIVIUM
MEGALAKULT A SLOW FOOD TOKAJ CONVIVIUM
Az 1989-ben alakult Slow Food a biodiverzitás védelmét, az íznevelést, az
emberszabású életmód elősegítését, a helyi közösségek által megtermelt
termékek megóvását propagálja. Ma már a világ 132 országában több mint
100.000 tagot számlál.
A mozgalom alapját a helyi csoportok, a Conviviumok képezik. A Slow Food
Tokaj Convivium a helyi hagyományok gyűjtését és megőrzését, ízműhelyek,
szakmai kóstolók szervezését tűzte ki céljául.
Az alapító tagok között van Gergely Miklós, a tállyai Oroszlános
Borvendéglő tulajdonosa, Baranczó Attila séf valamint Wille-Baumkauff
Márta és Stefan, a Pendits Szőlőbirtok és Pincészet tulajdonosai.
A Tokaj Convivium első nyilvános bemutatkozása 2009.december 10. napján 18:30 órai kezdettel lesz a tállyai Oroszlános Borvendéglőben.
Ezen a napon ünnepli a Slow Food
világszerte az un. Terra Madre (Anyaföld) napot. Baranczó Attila séf a
Pendits és a Szirmay Kúria boraihoz a helybeli specialitásokból meglepetés
menüt szolgál fel, amelyre szeretettel várunk minden érdeklődőt.
világszerte az un. Terra Madre (Anyaföld) napot. Baranczó Attila séf a
Pendits és a Szirmay Kúria boraihoz a helybeli specialitásokból meglepetés
menüt szolgál fel, amelyre szeretettel várunk minden érdeklődőt.
![]() |
Terra Madre napi menüajánlat
|
Chef üdvözlete
Házikenyér rátkai disznóságokkal
(házi kolbász, füstölt szalonna, tepertőkrém)
2002 Tokaji Szamorodni száraz, Szirmay - kúria
Tejfölös vargányaleves
Szarvas-kolbász fátyolhájban sütve babéros mártással, burgonyagánicával
2008 Tokaji Dialog, Tokaj Pendits
Kézműves sajtok házi lekvárokkal, birsalma-sajttal
2007 Tokaji Furmint, késői szüret, Tokaj Pendits
Mákos bobájka borhabbal
2003 Tokaji Aszú 5 puttonyos, Szirmay - kúria
A menü ára 4.000 Ft/ fő.
További információ és asztalfoglalás:
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
Last Updated (Thursday, 17 December 2009 10:19)