Hungarian (formal)Deutsch (DE-CH-AT)English (United Kingdom)Slovenčina (Slovenská republika)

SLOW FOOD TOKAJ CONVIVIUM

 

A mozgalom alapját a helyi csoportok, a Conviviumok képezik. A Slow Food
Tokaj Convivium a helyi hagyományok gyűjtését és megőrzését, ízműhelyek,
szakmai kóstolók szervezését tűzte ki céljául.
Az alapító tagok között van Gergely Miklós, a tállyai Oroszlános
Borvendéglő tulajdonosa, Baranczó Attila séf valamint Wille-Baumkauff
Márta és Stefan, a Pendits Szőlőbirtok és Pincészet  tulajdonosai.
 

A Tokaj Convivium első nyilvános bemutatkozása 2009.december 10. napján 18:30 órai kezdettel lesz a tállyai Oroszlános Borvendéglőben.
 
Ezen a napon ünnepli a Slow Food
világszerte az un. Terra Madre (Anyaföld) napot. Baranczó Attila séf a
Pendits és a Szirmay Kúria boraihoz a helybeli specialitásokból meglepetés
menüt szolgál fel, amelyre szeretettel várunk minden érdeklődőt.
 
 
alt 
Terra Madre napi menüajánlat
 
Chef üdvözlete
 
Házikenyér rátkai disznóságokkal
 (házi kolbász, füstölt szalonna, tepertőkrém)
2002 Tokaji Szamorodni száraz, Szirmay - kúria
 
Tejfölös vargányaleves
 
Szarvas-kolbász fátyolhájban sütve babéros mártással, burgonyagánicával
2008 Tokaji Dialog, Tokaj Pendits
 
Kézműves sajtok házi lekvárokkal, birsalma-sajttal
2007 Tokaji Furmint, késői szüret, Tokaj Pendits
 
Mákos bobájka borhabbal
2003 Tokaji Aszú 5 puttonyos, Szirmay - kúria
 
A menü ára 4.000 Ft/ fő.
 
 

Ossza meg másokkal az IWIW-en is! 

 


Oroszlános Borvendéglő, Tállya | Powered: Joomla! | Created: webszter | Design: ratsy